Usein kysyttyä

Kodin remontointi ja remonttipalvelun ostaminen voivat aiheuttaa monenlaisia kysymyksiä ja mietteitä. Kun kotiin tulee työskentelemään ulkopuolinen ihminen, kyseessä on aina herkkä tilanne, jossa teemme parhaamme, että yhteistyö on sujuvaa ja miellyttävää. Vastaamme mielellämme kaikkiin remonttia tai projektia koskeviin kysymyksiin, joten ethän epäröi ottaa puheeksi, mikäli jokin askarruttaa.

Ota yhteyttä

Kokosimme tälle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä remonteista ja remontoinnista. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, voit myös aina soittaa – meille on ilo vastata puhelimeen! 

Tomi 0449757842


Usein kysyttyä remontoinnista


Käytännön järjestelyt remontoinnissa


>> Miten pian saan vastauksen tarjouspyyntöön?

Vastaamme tarjouspyyntöihin viikon kuluessa, usein jo reilusti aiemmin. Jos asialla on kiire, soita suoraan Tomille, niin saamme asiat etenemään vikkelästi! 


>> Pitääkö minun olla itse paikalla remontoinnin aikana?

Remontin aikana ei tarvitse itse olla paikalla, mutta jos haluat, niin voit olla. Mikäli et ole itse paikalla, riittää kun huolehdit meille avaimen tai pääsyn asuntoon.


>> Voivatko lemmikit olla kotona remontin ajan?

Ilman muuta voivat, lemmikit eivät ole este remontoinnille! Meille riittää, että lemmikin saa turvallisuussyistä pois työskentelyalueelta esimerkiksi erilliseen tilaan. Olemme lemmikkiystävällinen remonttipalvelu, sillä kotonamme asuu kissoja ja koiria. Osaamme kohdata nelijalkaiset perheenjäsenesi luontevasti ja vaihdamme mielellämme kuulumiset parilla rapsutuksella ennen töiden aloittamista. 


>> Käyttääkö remonttia tekevä henkilö maskia?

Voimme pitää työskentelyn ajan maskia, mikäli toivot niin. Maskin pitäminen ei ole normaali käytäntö, sillä useimmat työt ovat fyysisiä ja raskaita, mutta mikäli toivot että maskia pidetään, se on ilman muuta järjestettävissä.


>> Pitääkö minun luovuttaa avaimet remonttia tekevälle henkilölle?

Tarvitsemme avaimia vain, jos et ole itse paikalla. Jos olet kotona samaan aikaan kuin me teemme töitä, emme tarvitse avaimia.


>> Pitääkö remontoinnista ilmoittaa naapureille tai taloyhtiölle?

Kerrostalossa remontista kannattaa naapurisovun nimissä aina ilmoittaa naapureille. Tapetoinnin voimme tehdä hissukseen, mutta liki kaikesta muusta syntyy todennäköisesti jonkin verran meteliä. Meiltä saat tarkemmat tiedot remontin kestosta ja aikatauluista.

Taloyhtiölle pitää ilmoittaa remontista silloin, kun remontti vaikuttaa taloyhtiön vastuulla oleviin rakenteisiin tai naapuriasuntoihin. Tarkista isännöitsijälle ilmoitettavat remontit täältä

Jos asut vuokralla, pyydä vuokranantajalta lupa kaikkiin remontteihin ja muutostöihin.


>> Mihin kellonaikaan remonttia tehdään?

Normaalisti teemme töitä arkisin klo 8-17 välillä, mutta mikäli olet aamu-uninen, voimme erikseen sovittaessa myöhäistää aloitusta.  


>> Lojuuko kotonani remontin ajan työvälineitä tai kalustoa?

Riippuu remontista! Kaikissa projekteissa ei tarvitse säilyttää työkaluja paikan päällä, mutta isomman remontin aikana joitain työvälineitä säilytetään remontoitavalla alueella siististi sivuun järjestettynä. Tarkoituksemme ei ole tehdä kodistasi kaatopaikkaa, vaan pidämme paikat siistinä ja siivoamme jäljet jokaisen päivän päätteeksi mahdollisimman hyvin.


>> Kuka siivoaa remontin jäljet?

Tarjoukseen kuuluu aina loppusiivous, mutta halutessasi voit hoitaa siivouksen myös itse. Jos valitset siivota itse, saamme hilattua hintaa hieman alemmas. Lähtökohtaisesti ajatus on, että siivous sisältyy urakkaan, mutta mikäli haluat toimia toisin, sekin sopii. Emme käytä siivoukseen ulkopuolista firmaa, vaan huolehdimme siivouksesta itse. 


>> En asu Vantaalla – miten kauas lähdette?

Pääasiallisesti teemme töitä noin 100 km säteellä Vantaalta, mutta tapauskohtaisesti voimme tehdä yksittäisiä isompia projekteja myös kauempana. Ota yhteyttä, niin mietitään!


Remontin suunnittelu


>> Voitteko auttaa remontin suunnittelussa? En ole varma, miten projektini pitäisi toteuttaa.

Meiltä saat apua remontin suunnitteluun! Käydään yhdessä suunnitelmat läpi ja mietitään paras toteutustapa ja materiaalit. Myös vaativammat muutostyöt kuten rakenteiden muuttaminen ja siihen liittyvä rakennuspiirtäminen ja -suunnittelu järjestyy kauttamme. 


Jos kaipaat apua sisustussuunnitelman tekemisessä, voimme auttaa myös siinä. Lue lisää täältä.


>> Pitääkö minun mitata pinta-alat tai tilata materiaalit itse?

Voit mitata pinta-alan ja tilata materiaalit itse tai pyytää meiltä apua. Jos tiedät tarkat mitat jo valmiiksi, voimme laskea tarjouksen ilman erillistä käyntiä paikan päällä. Mikäli haluat mieluiten ns. avaimet käteen -remontin, voimme huolehtia myös materiaalien hankkimisesta. 


Avaimet käteen -remontissa riittää, kun tiedät, mitä haluat, niin me voimme auttaa materiaalivalinnoissa ja sen jälkeen huolehtia projektista aina loppusiivoukseen saakka. Jos asut kerrostalossa, huolehdimme myös tarvittavista katselmuksista suoraan isännöitsijän kanssa. 


>> Pitääkö materiaalivalinnoista tietää jotain erityistä?

Ei tarvitse, me autamme ja neuvomme materiaalivalinnoissa! Voimme neuvoa esimerkiksi sopivan lattiamateriaalin valinnassa tai kertoa millaisia maaleja kannattaa käyttää. Esimerkiksi sellaiseen asuntoon, jossa on tupakoitu sisällä, tarvitaan maali, joka kapseloi seiniin pinttyneen hajun pois. Meillä on laaja kokemus kaikista kodin pintamateriaaleista, joten älä epäröi kysyä neuvoa!


>> Miten muut tilat suojataan remontin aikana?

Tilojen suojaaminen remontin aikana riippuu siitä, mitä tehdään. Pölyisissä töissä eristämme muut tilat tarkasti, ettei hienojakoinen remonttipöly leviä koko asuntoon. Jos muutoksia tehdään seiniin ja kattoon, suojaamme lattian. Otathan puheeksi, mikäli mikä tahansa remonttiin liittyvä käytännön asia askarruttaa!


Remontin hinta ja maksaminen


>> Mistä remontin hinta muodostuu?

Remontin tai muun urakan hinta muodostuu työn osuudesta ja matkakuluista sekä materiaaleista, jos me vastaamme niiden hankinnasta. Työn osuudesta voit suoraan laskea 40 % kotitalousvähennyksen vuonna 2022.


>> Saako remontin kotitalousvähennyksiin?

Työn osuudesta 40 % voi vähentää kotitalousvähennyksenä vuonna 2022. Vähennyksessä on 100 euron omavastuu. Erittelemme laskussa erikseen työn osuuden, josta vähennyskelpoinen osuus on helppo laskea. Lue lisää kotitalousvähennyksestä verottajan sivuilta. 


>> Sisältyvätkö matkakulut remontin hintaan?

Matkakulut laskutetaan erikseen ja niiden osuus eritellään tarjouksessa. 


>> Voinko tehdä osan remontista tai siivouksesta itse ja säästää remontin hinnassa?

Jos haluat, niin voit tehdä esimerkiksi siivouksen tai purkutöitä itse ja säästää remontin loppusummassa. Moni asiakkaamme tekee purkutöitä itse ja säästää tällä isonkin summan remontin kuluissa.


>> Miten pitkä maksuaika remontilla on?

Maksuaika laskulle on lähtökohtaisesti kaksi viikkoa eli 14 päivää siitä, kun työ on valmistunut ja olet hyväksynyt sen.


>> Voinko maksaa laskun osissa?

Laskun voi maksaa myös osissa, mikäli siitä sovitaan erikseen etukäteen. Vakuutukset ja reklamaatiot


>> Tarvitsenko remontointia varten erillisen vakuutuksen?

Meillä on laaja vastuuvakuutus, joka kattaa suunnittelu-, asennus- ja rakennusvirheet sekä niistä aiheutuvat vahingot. Tavallinen kotivakuutus kannattaa toki pitää voimassa myös remontin ajan.


>> Mitä tehdään, jos remontissa ilmenee jotain yllättävää?

Mikäli remontin aikana ilmenee yllätyksenä jotain sellaista, mikä vaikuttaa lopputulokseen, hintaan tai aikatauluun, otamme välittömästi yhteyttä ennen työn jatkamista.


>> Mitä jos jotain hajoaa remontin aikana?

Mikäli meidän toimiemme seurauksena jotain hajoaa tai vahingoittuu, vahingot korvataan täysimääräisesti. Meillä on laaja vastuuvakuutus, joka kattaa isommatkin vahingot. Esimerkiksi vesivahingon sattuessa vakuutuksemme kattaa myös naapuriasunnot. 


>> Onko työllä takuu?

On toki! Tekemällämme työllä on kahden vuoden takuu, ja materiaaleilla on erikseen valmistajan takuu. Mikäli jotain takuun piiriin kuuluvaa ilmenee, niin otathan heti yhteyttä.


>> Mitä jos en ole tyytyväinen lopputulokseen?

Asiakkaan tyytyväisyys on pienelle yritykselle elinehto, joten mikäli vaikuttaa siltä, ettet ole tyytyväinen työn lopputulokseen, niin katsotaan ilman muuta asiat kuntoon. Soita tai ota yhteyttä, niin selvitetään!


Etkö löytänyt vastausta remontointia koskevaan kysymykseen? 


Ota yhteyttä ja kysy!